Cats and Dinosaurs
 

Left wing feminist swing from Sweden! 

www.catsanddinosaurs.com

Cats and Dinosaurs är ett etablerat, vänsterfeministiskt swingkollektiv från Göteborg som får dansgolv i hela norra Europa att gunga!


Bandet spelar musik i den gamla swingtraditionen, men på repertoaren har swingklassikerna sedan länge konkurrerats ut av den egna politiska sångskatten. Resultat: Dansfest! Jazz var från början 1920-talets punk och bandet vill hylla jazzpionjärernas kreativitet och radikala åsikter genom att anamma deras energi och attityd snarare än att kopiera dem ton för ton. Med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta framförs låtar som handlar om allt utom romantisk kärlek, från arbetskritik till antirasism och feministisk teori. Cats and Dinosaurs startade 2014 och har vuxit till ett tio personer starkt swingband som spelat konserter från Umeå i norr till Österrike i söder.

Filip Bagewitz är konstnärlig ledare och skriver all text och musik som tillsammans med kontrabasisten Tove Casén Nylanders informativa och humoristiska mellansnack har blivit ett vinnande koncept under bandets livekonserter för såväl sittande som dansande publik!
 

Fonogram:
Swing på Barrikaderna/Pacaya Records 2016
Kapitalismen är en dröm/Pacaya Records 2017
The Shape of Swing to Come/Pacaya Records 2018

 

Medlemmar:
Christopher Ali Thorén
David Löfberg
Fia Forslund 
Filip Bagewitz
Hilda Ekstedt
Johan Axelsson
Johan Bengtsson
Julia Schabbauer
Sofia Högstadius
Tove Casén Nylander