top of page
Forslund -  Lindholm

Forslund - Lindholm består av marimbisten Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm. Med utgångspunkt i mötet mellan instrumenten marimba och saxofon inspireras duon av olika stilar i den brasilianska musiken såväl som egna kompositioner. Fia och Erika träffades av en slump i Rio de Janeiro när båda bodde i staden för att studera brasiliansk musik under 2015. Fyra år senare startades duon och trots en utmanande första period med pandemi har de utvecklat ett helt nytt sound på den svenska jazz-och världsmusikscenen. Som två genrebreda musiker med rötter i jazz och klassisk musik möttes de i kärleken till brasiliansk musik, vilket har skapat grunden för gruppens jazzfolkfusion. Musiken skrivs eller arrangeras för den unika instrumentkombinationen marimba och saxofon vilket har blivit duons stora signum.

Under de senaste åren har duon spelat på festivaler, jazzklubbar, i kyrkor, skolor och på allsköns olika kulturevenemang med kommunala, regionala och privata arrangörer. De har samarbetat med svenska poeten Bob Hansson, Londonbaserade poeten Nada Menzalji samt den brasiliansk-svenska duon Fred Warnby (SE) & João Felippe (BR) i det bejublade kvartettprojektet Neva Neve, med stöd från bl.a Region Örebro och Konstnärsnämnden.

IMG_0356 2.jpg

NEVA NEVE (SE/BR)

IMG_5529.jpg

Två duos slås samman till en färgsprakande kvartett där brasiliansk och svensk musiktradition möts. João Felippe är en av Rio de Janeiros största Cavaquinostjärnor och 2017 träffade han slagverkaren Fred Warnby under ett utbytesår i Örebro. Fred studerade sedan brasilianskt slagverk på universitetet i Rio och och duon började uppträda både i Brasilien och Sverige. Sommaren 2022 skapade Örebro Jazz and Beyond ett samarbete mellan Forslund - Lindholm och Warnby - Felippe, ett projekt som gjorde stor succé och återupptogs sommaren 2023 på turné i Sverige. Med sin unika sättning och starka anknytning till både svensk och brasiliansk musik leker dessa fyra musiker lätt bland choros, visor, samba, forro och polskor med enorm spelglädje och virtuositet.

Medverkande:
Erika Lindholm - saxofon

Fia Forslund - marimba
Fred Warnby - brasilianskt slagverk

João Felippe - cavaquino

bottom of page