Forslund - Lindholm


 

Brasiliansk musik i arrangemang för marimba, träblås och slagverk!

Fia Forslund och Erika Lindholm träffades på ett dansgolv i Rio de Janeiro under våren 2015, och det visade sig att båda två bodde i staden för att studera musik på varsitt universitet.


Under året i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och 2019 blev projektet äntligen verklighet. Med utgångspunkt i mötet mellan huvudinstrumenten marimba, saxofon och brasiliansk pífanoflöjt riktar duon in sig på olika genrer i den brasilianska musiken samt många av Erikas egna kompositioner. Fia har rötterna i den klassiska musiken medan Erika är verksam främst inom jazz och världsmusik. Tillsammans skapar de arrangemang där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar musiken och skapar ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar.

PROGRAM

- Offentligt konsertprogram 60 min

- Skolkonsert 40 min


- Skapande skola: Vi reser till Brasilien!

Programmet består av skolkonsert 40 min. + workshop 30 min anpassat för åk 4-7.

Konsert: Tillsammans med publiken drömmer vi oss bort till ett land fullt av regnskog, mangoträd, främmande ord och härlig musik, nämligen Brasilien. Nya och gamla vägar leder oss in i den brasilianska musiktraditionen med hjälp av instrumenten saxofon, marimba, pífanoflöjt och brasilianskt slagverk. Välkomna till en interaktiv skolkonsert där publiken får vara med och bl.a skapa regnskogsljud, dansa och klappa rytmer.


Workshop: Vi lär ut och håller en introduktion i de vanligaste brasilianska slagverken: agogo, tamburim, surdo och shaker för att sedan skapa ett gemensamt sambatåg!