top of page
Forslund -  Lindholm

Forslund - Lindholm består av marimbisten Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm. Med utgångspunkt i mötet mellan instrumenten marimba, saxofon och brasiliansk pífanoflöjt riktar duon in sig på olika stilar i den brasilianska musiken såväl som egna kompositioner. Bägge musiker är brett verksamma i ensembler och projekt inom olika genrer men möts i kärleken till brasiliansk och svensk musiktradition, nyfikenhet och lekfullhet. Fia och Erika träffades av en slump på ett dansgolv i Rio de Janeiro under våren 2015 när båda bodde i staden under ett år för att studera musik på två helt olika universitet. Under året i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och 2019 blev projektet äntligen verklighet!

Repertoaren består av brasilianska traditionella låtar och egna kompositioner i arrangemang där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar musiken. En svensk polska samsas med brasilianska rytmer, orientaliska skalor färgar improvisationer, här ryms många uttryck! Forslund-Lindholm har skapat ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar, med en verkligt mäktig instrumentkombination.

IMG_0356 2.jpg

Forslund - Lindholm med Fred Warnby & João Felippe

IMG_5529.jpg

Två duos slås samman till en färgsprakande kvartett där brasiliansk och svensk musiktradition möts. João Felippe är en av Rio de Janeiros största Cavaquinostjärnor och 2017 träffade han slagverkaren Fred Warnby under ett utbytesår i Örebro. Fred studerade sedan brasilianskt slagverk på universitetet i Rio och och duon började uppträda både i Brasilien och Sverige. Sommaren 2022 skapade Örebro Jazz and Beyond ett samarbete mellan Forslund - Lindholm och Warnby - Felippe, ett projekt som gjorde stor succé och återupptas sommaren 2023 på turné i Sverige. Med sin unika sättning och starka anknytning till både svensk och brasiliansk musik leker dessa fyra musiker lätt bland choros, visor, samba, forro och polskor med enorm spelglädje och virtuositet.

Inspelat live på Örebro Jazz and Beyond den 1 juli 2022.

Medverkande:
Erika Lindholm - saxofon

Fia Forslund - marimba
Fred Warnby - brasilianskt slagverk

João Felippe - cavaquino

bottom of page