top of page

FORSLUND - LINDHOLM

IMG_0356 2.jpg

Brasiliansk musik i arrangemang för marimba, träblås och slagverk!
 

Forslund - Lindholm består av slagverkaren Fia Forslund och saxofonisten Erika Lindholm. Med utgångspunkt i mötet mellan instrumenten marimba, saxofon och brasiliansk pífanoflöjt riktar duon in sig på olika genrer i den brasilianska musiken samt många av Erikas egna kompositioner. Fia är genreöverskridande musiker med rötterna i den klassiska musiken medan Erika främst är verksam inom jazz och världsmusik. Tillsammans skapar de arrangemang där afrikanska, orientaliska och nordiska drag influerar den brasilianska musiken och skapar ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar.

Fia Forslund och Erika Lindholm träffades på ett dansgolv i Rio de Janeiro under våren 2015, och det visade sig att båda två bodde i staden för att studera musik på varsitt universitet. Under året i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och 2019 blev projektet äntligen verklighet!

CATS AND DINOSAURS

IMG_6920 copy.JPG

Cats and Dinosaurs är ett etablerat, vänsterfeministiskt swingkollektiv från Göteborg som får dansgolv i hela norra Europa att gunga!

Bandet spelar musik i den gamla swingtraditionen, men på repertoaren har swingklassikerna sedan länge konkurrerats ut av den egna politiska sångskatten. Resultat: Dansfest! Med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta framförs låtar som handlar om allt utom romantisk kärlek, från arbetskritik till antirasism och feministisk teori. Cats and Dinosaurs startade 2014 och har vuxit till ett tio personer starkt swingband som spelat konserter från Umeå i norr till Österrike i söder. 
Filip Bagewitz är konstnärlig ledare och skriver all text och musik som tillsammans med kontrabasisten Tove Casén Nylanders informativa och humoristiska mellansnack har blivit ett vinnande koncept under bandets livekonserter för såväl sittande som dansande publik!

Foto: Kristin Ladström

Medlemmar:
Filip Bagewitz - leadsång, gitarr

Christopher Ali Thorén, saxofon

David Löfberg - piano

Fia Forslund - vibrafon

Hilda Ekstedt - saxofon

Johan Axelsson - klarinett

Johan Bengtsson - banjo, slagverk

Julia Schabbauer - trummor

Sofia Högstadius - fiol
Tove Casén Nylander - kontrabas

TREE GROVE MARIMBA DUO

TGafiori3.jpg

Foto: Maria-Thérése Sommar

Tree Grove Marimba Duo består av Fia Forslund och Martin Skoog, marimba. Duon har blivit uppmärksammad för sitt unika sceniska uttryck och sin lekfulla virtuositet, där det kraftfullt explosiva samsas med de mjuka och varma klanger som är typiska för marimba. Tillsammans tar de sig an några av nutidens mest uppmärksammade marimbaduetter, och de komponerar och arrangerar även musik själva. På repertoaren finns egna arrangemang av klassiska giganter som Bach och Debussy men även musik från både Japan och Sydamerika. Med rötterna i Hälsingland och Ångermanland har den här duon också en förkärlek för svenska tongångar och experimenterar gärna med både nya och traditionella melodier. Det utlovas energi i överflöd när dessa två musiker tillsammans bjuder på det bästa marimban har att erbjuda!
 

"Mjuka toner, som jagar i varandra med oerhörd följsamhet.

Tree Grove Marimba Duo spelar med stor lyhördhet, kvickhet och

humor - en fantastisk upplevelse!" 

– Ung kammarmusik i Katedralen, Linköpings Domkyrka.

Om Fia och Martin:
Fia Forslund och Martin Skoog träffades när de började på folkhögskolan Kapellsberg i Härnösand hösten 2008 och de har sedan dess studerat i olika städer och länder i flera omgångar, senast masterstudier i Oslo och i
Rio de Janeiro. Fia och Martin har som soloartister eller i olika konstellationer medverkat på konserter i bl.a USA, Brasilien, Luxemburg, Österrike, Polen och hela Skandinavien, de har tillsammans spelat i över 50 av Sveriges kyrkor och på kammarmusikfestivaler runt om i landet.

logo.png
Vår Planet_lila.jpg

Medverkande:
Fia Forslund - marimba, hangdrum, sång

Izabelle Norén - elgitarr, kazoo, sång
Jonathan Kabell - trumset, kazoo, sång, teknik
Målgrupp: 7-9 år, familj

Publik maxantal: ca 50

Spelyta: 6x4 m

Bygg-/rivtid: 90min/40min

Teknik/elkrav: El, minst 2 uttag.

Mörkläggning: Krävs ej

Bärhjälp: Gärna, inget måste.

Kostnad:
1:a föreställningen:12´000 kr
2:a föreställningen i samma lokal, samma dag: 6000 kr. Reseersättning: 18,50kr/mil 

Spelplats: Gymnastiksal, aula etc.

Kontakt: Fia Forslund

Telefon: 0702787125

Epost: fia.m.forslund@fmail.com


 

Föreställningen är skapad med stöd av:

Om föreställningen:
I musikteaterföreställningen Vår Planet är året 2070 och jorden mår allt sämre. Kompisarna Stella, Nova och Astor har ledsnat på att ingenting görs för klimatet, det är ju kris! Men vad är egentligen en klimatkris? Och kan man ta sig ur den? Vi får följa med vännerna på en resa ut i rymden för att leta svar på hur vi kan ta bättre hand om vår planet. Med instrumenten marimba, hangdrum, elgitarr, trumset, sång och kazoo bjuds publiken på ett hejdundrande svängigt äventyr där musik och teater samsas om berättandet. Som ytterligare dimension används en projektorduk där allt möjligt kan hända.. Föreställningen bygger mycket på publikkontakt och har interaktiva inslag där publiken får vara med och hjälpa till i äventyret. Tillsammans lär vi oss om klimatet, rymden och hur det kan vara att komma till en helt främmande plats.

Föreställningen är skapad med projektstöd från Region Halland, Hylte Kommun och Medborgarskolan Amplified. Musiken är specialkomponerad för föreställningen och rör sig runt popgenren med olika influenser och annorlunda instrument.

Klimatpop helt enkelt!
 

Kultur-i-Halland-logotyp-i-färg.jpeg
hyltelogotyp.jpeg
amplified.png
bottom of page