Projekt

Cats and Dinosaurs


Left wing feminist swing from Sweden!
www.catsanddinosaurs.com

Fia Forslund och Erika Lindholm


Brasiliansk musik i arrangemang för marimba, saxofon, piffanoflöjt och slagverk.
 

Fia Forslund och Erika Lindholm träffades på ett dansgolv i Rio de Janeiro, våren 2015 när de båda studerade musik på två olika konservatorier i staden.

 

Under tiden i Brasilien skapades drömmen om ett musikaliskt samarbete och våren 2019 blev projektet äntligen verklighet. Med utgångspunkt i mötet mellan huvudinstrumenten marimba, saxofon och brasiliansk piffanoflöjt riktar duon in sig på olika genrer i den brasilianska musiken samt många av Erikas egna kompositioner.

Tillsammans skapar de arrangemang där brasilianska, afrikanska, orientaliska och nordiska influenser dominerar musiken och skapar ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och meditativa klanger.

Tree Grove Marimba Duo


Formed by Fia Forslund and Martin Skoog.
 Se video

Solokonsert Marimba


Originalmusik för marimba, egna kompositioner och arrangemang från Sydamerika, Europa, Nordamerika och Afrika. 

Välkommen till marimbans underbara melodiska värld!

 

Fia Forslund kombinerar sin skolning i klassisk musik med improvisation, världsmusik och folkvisa. 

Här presenterar hon ett program där det alla nyanser får ta plats, där skörhet och kraftfullhet samsas om berättandet. På repertoaren finns både verk av nutida tonsättare och egna kompositioner, här blandas musik från olika kontinenter, svenska och brasilianska folkmelodier trängs med tango, klassiska verk och en rysk koral letar sin in i ditt inre, dit du inte visste att du behövde resa. Tillsammans med sitt instrument och sin röst skapar Fia en unik kombination av musikalitet, känsla och dansant spelglädje som är en upplevelse både för ögon och öron!