Projekt

Cats and Dinosaurs


Left wing feminist swing from Sweden!
www.catsanddinosaurs.com

Forslund/Lindholm


 

Fia Forslund och Erika Lindholm träffades på en klubb i Rio de Janeiro under 2015, och det visade sig att båda två bodde i staden för att studera musik på varsitt universitet.

 

Under tiden i Brasilien startade drömmen om ett musikaliskt samarbete och våren 2019 blev projektet äntligen verklighet. Med utgångspunkt i mötet mellan huvudinstrumenten marimba, saxofon och brasiliansk piffanoflöjt riktar duon in sig på olika genrer i den brasilianska musiken samt många av Erikas egna kompositioner. Fia har rötterna i den klassiska musiken medan Erika är verksam främst inom jazz och världsmusik. Tillsammans skapar de arrangemang där brasilianska, afrikanska, orientaliska och nordiska influenser dominerar musiken och skapar ett konsertprogram fullt av både svängig dansglädje och djupa klangvärldar.

Tree Grove Marimba Duo


Medlemmar: Fia Forslund och Martin Skoog

Solokonsert


Solokonsert med marimba och röst.

Fia Forslund kombinerar sin skolning i klassisk musik med improvisation och världsmusik. Med en förkärlek för marimbans varma klang presenterar hon ett soloprogram där alla nyanser får ta plats, där skörhet och kraftfullhet samsas om berättandet.
  
På repertoaren finns originalmusik för marimba, klassiska transkriptioner och egna kompositioner med musikaliska influenser från Sverige, Brasilien och östeuropa. Tillsammans med sitt instrument och sin röst skapar Fia en unik kombination av musikalitet, känsla och dansant spelglädje som är en upplevelse både för ögon och öron!