top of page

Tree Grove Marimba Duo

TGafiori3.jpg

Fotograf: Maria-Thérèse Sommar

"Mjuka toner, som jagar i varandra med oerhörd följsamhet. Tree Grove Marimba Duo spelar med stor lyhördhet, kvickhet och humor - en fantastisk upplevelse!" – Ung kammarmusik i Katedralen, Linköpings Domkyrka.

Tree Grove Marimba Duo består av Fia Forslund och Martin Skoog, marimba. Duon har blivit uppmärksammad för sitt unika sceniska uttryck och sin lekfulla virtuositet, där det kraftfullt explosiva samsas med de mjuka och varma klanger som är typiska för marimba. Tillsammans tar de sig an några av nutidens mest uppmärksammade marimbaduetter, och de komponerar och arrangerar även musik själva. På repertoaren finns egna arrangemang av klassiska giganter som Bach och Debussy men även musik från både Japan och Sydamerika. Med rötterna i Hälsingland och Ångermanland har den här duon också en förkärlek för svenska tongångar och experimenterar gärna med både nya och traditionella melodier. Det utlovas energi i överflöd när dessa två musiker tillsammans bjuder på det bästa marimban har att erbjuda!
 

Om Fia och Martin:
Fia Forslund och Martin Skoog träffades när de började på folkhögskolan Kapellsberg i Härnösand hösten 2008 och de har sedan dess studerat i olika städer och länder i flera omgångar, senast masterstudier i Oslo och i
Rio de Janeiro. Fia och Martin har som soloartister eller i olika konstellationer medverkat på konserter i bl.a USA, Brasilien, Luxemburg, Österrike, Polen och hela Skandinavien, de har tillsammans spelat i över 50 av Sveriges kyrkor och på kammarmusikfestivaler runt om i landet.

TGafiori.jpg

Fotograf: Maria-Thérèse Sommar

bottom of page